Nytt på bloggen!

Nu har jag fixat lite saker till Ida tex länkar oså altså färgen bla. Men det är en grej som jag råkade göra ocg det var på komentarer. Det är så att man ser inte vem som har skrivit komentaren så om ni vill göra det så måste ni hålla in datamusen och dra över där namnet står. Tex som att kopiera en text fast man struntar i att kopiera. Haha lite komplecerat.  Iaf så kan ni gärna kolla min blogg på länken.

GRATTIS KUSIN<3

Idag så fyllde Ida år. Grattis önskar Stina:D

13 imorrn! :D

Tjenixen!

Jag och Cornis har nyss varit nere på bryggan och badat. Eller jag slängde mig i. Vi tog med våran lilla " gunga" och satt bara i den och sen så kom det värsta stora plasket från en fisk och vi mäst jag får värsta paik och bara garvar och skriker. Båda är jätte rädda för fiskar :P
Hopptränade ju för Sara och det gick verkligen jätte bra och det var jätte kul! :) På lördag ska vi tävla hoppning på Järfälla tror jag att det var, as kul! :)

Nu så ska jag sova, kmr att bli väckt typ 7 så måste vila nu, blir nog inget bloggande imorrn.



Jätte mysig kväll


Cornis med våran båt!


Tagen från film, därför dålig kvalite. Från idag :)


Jag och Vivis för Canebo


Cornis och Bucke.

Puss Ida ♥


Ramlar av och blödande mun, olycks ritt!!

Heej! Orkade verkligen inte blogga igår. Kom hem ganska sent från stallet och var jätte trött men jag bloggar nu i stället. Låg på bryggan hela dan till typ 4 sen åkte jag till stallet. Red ut med Desireé. När vi typ hade kommit till skogsponny hagen förbi Vendelsö så ska Dessi börja med att hoppa några stockar, hon kom fel på första hindret och då tvårnitar Tesla på nästa och svänger åt sidan så hon ramlar av. Jag hoppar av för att stanna Tesla. När Dessie hade fånga Tesla hoppar jag upp och märker att jag har blod på hela axeln. Jag hoppar fort av och märker att Elsa blöder i hela munnen. Vi vet inte ver det kommer ifrån men det droppar mkt blod. Asså vi fick värsta panik. Dessie försöker att ringa mamma medans jag står och gråter så det var bara att skynda sig hem! Jag ringde Isabelle sen när vi kom tillbaka och hon skulle skynda sig till stallet och undra vem hon har med sig. Jo John som är veterinär som har kollat Elsas ben, som tur är så dejtar Isablle han och han skulle väl sova hos henne. Så han kollade henne men han såg inget sår eller nått. Hon hade antagligen bara typ bitit sig i kinden. Så det var jätte skönt!
I dag så ska vi hoppa för Sara, kul kul och i morrn så fyller jag år!! :D


¨
En bild på Elsa och hennes gamla ägare!

Kramis I ♥

Hemma igen!

Heejsan svejsan! Har nyss ätit tacos, mums mums. Kom hem från landet idag och åkte direkt till stallet och red. Jag red på Vendelsös jordvolt. Det gick sådär, eftersom hon vilade igår så var hon ganska stel och stark och ville inte riktigt göra som jag ville men sen på slutet så släppte hon och det gick jätte bra. 
Red Indigo idag och det var jätte roligt. Han var jätte känslig i munnen och stannade bara man tog lite i tygeln. Red barbacka, han var jätte duktig bara att jag höll på att skumpa av typ hundra gånger, haha. Red först ut och sen så lite på deras bana :) Indigo är min "mosters" 4 åriga hingst, han har värsta nacken, och skit sööt! 
Imorrn så ska jag rida ut, för se om någon hänger med.










Kramis I <3

Midsomar på landet imorrn :)

Hejsan svejsan!

Kom hem från stallet för en stund sen. Skrittade ut med Cornis. Det är verkligen as varmt ute idag. Skit skönt. Det ända jobbiga är att det är så himla många flugor. Idag har jag och Cornis är legat på bryggan. Badade i vår lilla gunga som inte är en gunga, haha! :P
Imorrn så åker jag till landet med mamma och pappa. Hampus och Linus ska inte följa med. Ska bli skojigt. Imorgon bitti så ska vi åka till Elsan och mocka åt henne innan vi åker, hon får stå imorrn. Ska äta grillat snart, ska duka fram nu, ska äta ute i solen :)








Kramis Idis <3



Badat med hästarna idag! :)

heeejsan! Blir ett snabbt inlägg nu. Idag så har jag klippt mig, badat på bryggan och sen så har vi badat med hästarna och det var jätte kul och jätte mysigt. Jag och Elsa, Cornis och Bucke, Caroline och Glenn och Jennifer och Shadow. Elsa var inte alls rädd. Hon plaskade bara i. Simmade lite fast hon kunde gå. Det var i alla fall as kul. Nu så ska jag sova. Är jätte trött!



Jag och Elsa när vi skulle gå i :)


Jenni och Shadow


Carro och Glenn



Jag och Älsklingen

Ni får resten av bilderna i morrn :P

Puss I <3

Trött!

Heej! :) Har inte så mkt att göra, ska nog gå och lägga mig ganska tidigt idag. Är jätte trött. Cornis sov ju hos mig i söndas. Vi hoppade lite studsmatta och sen så kollade vi på två filmer. Shes´s the man och 17 again. Dom avr jätte bra. Var aspigg. Cornis somnade i den andra filmen så låg vaken och kollade på filmen till typ 4 fast sen så försökte jag sova lite, vaknade typ klockan 10 dan efter så sov inte så jätte länge. Igår så sov jag hos Cornis, det var skojigt. Vi kollade på Ice Ige 1 men somnade typ ibörjan.  Idag så fyller Cornis år så alla, gratta henne :)
I morse så bakade vi tre tårtor som vi tog med till stallet, hundarne åt typ upp halva tårtorna :P
Red på Vendelsös volt, Elsan var jätte fin. sjukt mjuk och fin! Hängde lite i handen men försvan nästan på en gång :) Jätte fin! :) Glömde att säga men igår så skodde vi henne på stav :)


Hennes nya hoppträns. Fint va?


ser lite mobbad ut :P






Marängtårtan


Prinsesstårta


Daimtårta med banan



Puss och kram Ida <3

Ponny SM

Heejsan! Kom nyss hem från Årsta Runsten. Har varit där och kollat på ponny SM i hoppning. Var först bara där med mamma och pappa men sen så kom Emma och Malin dit så var med dom. Elsas halvsyrra Desdemona tävlade. Hon var lite lik Elsa, Speciellt i ansiktet. Det var roligt. Ska äta köttbullar och mackaroner och sen så ska jag åka till stallet och gå lite med Älsklingen. Ska sova med Cornis idag:)

Frisa Mårtenson och Desdemona



Malin och lilla Fighter

Emma och Herkules



Cornis och Bucke. Det här var den ända bilden jag hittade. Har massor av bilder men dom har jag nog redan laggt in. Vet inte men har kanske laggt in den hära bilder förut också :P

Pussis Idis <3













           
                                                           


Resten av bilderna!

Tjenixen! Nu har vi kommit hem från Lorina. Jag åt pizza och just nu så är jag verkligen proppmätt. Nu så får ni resten av bilderna från hoppträningen förra veckan.








Det var dom bilderna. Ska ta mkt bilder nu på lovet!



.......

Heej! Blir ett snabbt inlägg nu innan vi ska åka och äta på Lorina, Hampus fyller nämligen år idag så ska fira han. Hopptränade ju för Isabelle idag och det gick sådär, eller i början så gick det sådär men på slutet så gick det jätte bra. Hon lyssnade jätte bra. Skulle hoppa ett hinder och sen så ska skulle jag sakta av till trav innan nästa hinder och göra en volt. Det var inte så roligt men välldigt nödvädigt. Lägger in bilderna från förra träningen.







Måste åka  nu men lägger resten av bilderna senare ikväll!

Puss Idis <2

Hoppträning idag!

Heejsan svejsan! Sitter vid datan och gör typ inte. Är as förkyld, har skit ont i halsen och hör typ inte så bra.
I går så var jag på Grönan med vårt "stallgäng". Det var jätte kul. Ibörjan så mådde jag inte alls bra men sen så gick det över och jag hade det riktigt roligt. Ibörjan så körde vi femkamp. Mitt lag kom tvåa av tre lag, haha. Jag var verkligen as dålig på allt men jag lyckades faktist skjuta i mitten av tavlan på luftgevär så var väl bra på nått i alla fall, hehe. På vägen dit så spöregnade det och då så menar jag verkligen spöregn och jag hade ingen jacka så både jag och pappa var tvungen att köpa någon mjukisjacka eller nått så jag köpte en gråm SSS Tröja. Den var fin. Pappa köpte någon annan fin tröja, vet inte märket. Eftersom det hade regnat så mkt så var det typ ingen kö alls. Vilda musen hade lixom 1 minuts kö och den som brukar ha typ 1 timmes kö, så det var skit skönt. Man kunde bara springa till vilken karusell som helst och så fick man åka typ på en gång. Det ändå stället som man fick vänta i 1 timme var på maten, annars så var det skit skönt. Vi åkte tuff tuff tåget som är för dom allra minsta och så smart som man är så är det just där som man gör sig illa. Slog typ i smalbenet när jag skulle gå av så har ett litet blåmärke där. Haha, smart man é. Ska äte nu och sen så ska ajg åka till stallet. Ska hoppträna idag för Isabelle. Skulle igentligen ha gjort det för Saida men hon var också lite sjuk så hon kunde inte. Jag får väl stå ut. Har inga bilder nu men ni ska fp massor av bilder senare ikväll!!

Idis <3 

Internet funkar!! :)

Jippie! Nu funkar äntligen internet på den hära datan. Eller asså jag satt i våran internet sticka men skit samma, jag i alla fall jätte glad så nu så ska ni få lite bilder. Skriver bara lite kort om hur det gick idag.
Tränade ju som sagt för Isabelle och det gick super! Hon var lite stark i början men sen så var hon hur fin som hällst. Släppte helt i båda sidorna och var jätte mjuk och fin. Innan träningen så åkte vi till Lyckås och handlade ett jätte snyggt hoppträns. Åkte nyss till stallet och testade det och satt på hennes backontrack. Tränset var jättefint! Tog ut henne och betade lite. Lägger ut massor av blandade bilder :P












Köpte den hära grimman på Strömsholm, älskar den!



Idis <3

Sovit i stallet!

Heeej! :) Kom nyss hem från stallet, jag, cornis, dessie och panda sov i stallet igår till idag. Det var jätte kul! Är jätte trött nu. Direkt när jag kom så la jag mig i sängen och kollade klart på maksmällan som vi såg igår. somnade mitt i filmen så var tvungen att se klart den. Somnar typ alltid i filmer.
Idag så ska jag träna dressyr för Isabelle klockan 3. Innan det ska jag äta lunch och hinna åka till Lyckås men det är nog inget problem att hinna med. Igår så red jag och Cornis bort till en äng och red lite där. Jätte kul :) Vi tänkte rida dit barbacka i vita klänningar typ och rida lite nån dag. Aja, har inte så mkt att skriva om men tänkte skriva om det som jag ska göra/måste göra på lovet:

Bada med hästarna
Vara på landet med Elsa
Tävla 3 juli och nån gång i agusti. 
Åka till Spaninen med Cornis
Fylla år
Bara vara i stallet och ta det lugnt.
Åka till Grönan
Sola och bada.
Sova i stallet.

Tyvär så får ni inga bilder nu, kan bara ladda upp bilder på min andra data om internet är helt cp så jag ska försöka att lägga upp lite bilder sen ikväll.  
Är helt besatt av dom hära låtarna:
 




 Idis <3

Världens bästa ponny!♥

Heeej! :) Tävling idag Hölö LD och LC! I LD gick det verkligen jätte glad bra. Kom trea av fyra placerade och av 19 starter så är jätte nöjd :D Jag har verkligen världens bästa häst. Gjortde jätte fina språng och var jätte duktig! På ärevarvet så var hon jätte glad och pigg och försökte typ rejsa om dom andra, haha, gullig ponny man har :P I LC så tog jag en skit dålig väg så jag hon viste inte vilket hinder hon skulle hoppa så hon stannade, det var ingen nit men hon stannade. JÄTTE FIN HÄST! Jätte fina språng. Stoppet var helt mitt fel. Jag slutar rida på banan också. På framridningen så trycker jag till och driver på om jag känner att hon saktar av eller inte kommer rätt men på banan så gör jag bara inte det och då blir det inte lika fina och flytande språng men men. Hästen var i alla fall BÄST♥! 

Nu så ska jag i alla fall bara ta det lugnt och sen så är det nattning i stallet och sen så ska Cornis sova hos mig :D 


Haha! Gnäggade precis, hon gnäggade jätte mkt efter hon hade träffat Tesla :P



Hade inte så mkt bilder :P

Pussisar Idis <3

Studetfest!

Heejsan! Sitter och kollar när Celine och Stina spelar hockey på playstation, det är ganska kul. Idag vaknade jag typ halv 8 av att mamma och pappa pratad och fixade i vårt partytält. Hampus och hans klass hade champanjefrukost och dom kom klockan 8. Sen åkte ja till skolan för att vara med på våran skolavslutning.  Sen efter jag slutat skolan så åkte jag hem och åt och sen typ en timme efter så åkte jag till stallet och skrittade ut barbacka bort runt spökhuset. Det var roligt bara att min häst var as töntig och var typ rädd för allting. Sen så stress hem och byta om och så och sen så åkte vi till Hampus utspring. Det var skit kul och nu på kvällen så har vi dansat med alla hans kompisar och Celines mamma och min pappa. Det var skit kul! :) Det var ett ganska tråkigt inlägg. Imorrn så ska jag försöka att ta massor av bilder i stallet :) Grattis Hampus♥!




Celine


Stina


Jag
Jätte tråkigt inlägg och tråkiga bilder men bättre det än ingenting.

 
Kram Idis<3






Stallet snart!!

Sitter hemma och tråkar. Ska åka till stallet snart tänkte jag. Ska träna för Saida idag men jag vet inte vilken tid, hon skulle messa mig om vilken tid men hon har inte gjort det, får väl ringa henne sen. Min veckoplanering stämmer inte alls bara så att ni vet. Har suttit och gjort en ny header men kan inte lägga upp den. Det hära var ett kort inlägg men bloggar nog mera sen när jag kommer hem. I Tisdags så hopptränade jag för Isabelle istället och det gick jättre bra med lite tips av Ebba också :)

Här är headern:


vad tycker ni?

Kram Ida<3


Ska snart sova...

Heej! Ska snart gå och lägga mig men skriver ett litet kort inlägg. Red Älsklingen i ridhuset i dag. skulle ju igentligen rida bort till ridskolan men det var så tråkigt väder så red hemma istället. Ridningen ick jätte bra :D hon var jätta fin och lyssnade jätte bra :)

Skrittade fram: ca 10 min ute
Trava: ca 5-10 minuter
Gallop: ca 5-10
Skritpaus: ca 5 minuter
jobb: ca 15 min

Det var det jag gjorde idag. Red i ca 30 minuter. Imorgon ska jag hoppträna för Sara, kulkul! :)

Veckoplanering:

Måndag: Rida i ridhuset

Tisdag: Hoppträning för Sara

Onsdag: Rida ut lite lugnt

Torsdag: Rida ut lite hårdare

Fredag: Träna för Isabelle

Lördag: Bara ta det lugnt

Söndag: Tävling Hölö LD och LC

Bilderna är inte från idag! :P















God natt <3

Kram Idis <3

Har tråkigt...

Sitter hemma nu och gör typ inget. Ska åka till stallet sen när mamma och pappa kommer hem från Martin Ollson. Dom är där och handlar mat till Hampus student. Hade igentligen velat följa med eftersom jag "älskar" martin olsson, haha! Ska rida på Vendelsös volt idag men om det är ridskolaelever där så får jag rida på jordvolten men i alla fall på ridskoloan.
var med Cornis på Strömsholm. Det var jätte kul! Cornis tävlade ju Bucke där. För henne gick det helt okeej. Vet inte vilka placeringar och vilken procent hon hade men jag tyckte att dom var jätte duktiga! När jag var borta så red mamma Elsan, tack mamma för att du red min lilla Älskling.


Kür http://online.equipe.nu/sv-SE/class_sections/9918/results#video

     http://online.equipe.nu/sv-SE/class_sections/9513/results#video








Världens bästa Cornis och Bucke<3


Strömsholm på kvällen utan hästar


Linnea, emma, amanda, julia, jag och lovisa


Mamma och Elsan

Kram Idis<3




Tråk inlägg...

Heeej! :)

Har varit på bryggan och badat med Linnéa och Lollo! Man får typ kramp när man är i vattnet och för typ panink och vill upp fast efter ett tag så blev det varmare :P Vi tog med popcorn med smör på och saft ner. Sen hoppde vi studsmatta ett tag innan det blev tråkigt. Dom cyckla nyss hem, jag ska ta fästingspruta snart när mamma kommer hem. Vill vrkligen inte, man fick inte ta Embla (ett bedövnings plåster) och jag hatar verkligen sprutor men aja, häldre det än att dö av nån fästingspruta! ska rida ut i dag, ska kolla iom jag kan rida ut med Cornis, hoppas det men annars så får mna ju rida själv men det är ju inte lika kul :P

Ska klä på mig nu och ta av mig bikinin och äta lite nu kanske. I morrn ska vi på teater med skolan sen så är det bara fredag och sen så är det bara lugn temavecka och på Onsdag nästa vecka ska vi till Grönan med klassen :)¨

Har inga bilder att lägga ut nu men ska ta massor i stallet bara att min mobil inte funkar men får ta med kameran :P I helgen ska jag till Strömsholm och kolla på tävlingar och Cornis!

Kram Idis <3


RSS 2.0