Trött!!

Hejsan svejsan! Är så himla trött!. Sov i stallet i går, kulkul:) det var jätte varmt. Först så tyckte jag att det var kallt så jag sov liksom i underställ och så fast sen så blev det skit varmt. Vi hade Chicco och Milton (Isabelles kompis labrador valp) hos oss. Milton var jätte jobbig. Han typ bet i allt och alla men han är gullig.
Ridningen i dag gick jätte bra:) Hon känndes mjuk och fin. Det var jätte fint väder ute också. Var jättemysigt att rida ut:)
Nu så ska jag ta det lite lugnt och sen så ska jag kolla på ponnyakuten.







Det är inte Milton på bilden
Förlåt för dålig bild kvalité.

Kram Ida<3


Helg:)

Tjenixen! Det är så jäkla kallt ute! Vet att jag alltid klagar på vädret men det går liksom inte att undvika. Asså det känndes nästan som om mitt lillfinger frystes och typ dog, hehe. Jag menar allvar. Skolan i dag var väl bra som vanligt. Nästa vecka så slipper jag plugget:) Vi har temavecka och jag har valt idrottsvecka så jag behöver inte plugga bara spela massa saker, kulkul:) Vi ska typ spela innebandy, handboll åka och bowla och lite mer.Det är i alla fall skit skönt att det är helg.

Red runt hoppvolten och travade lite inne pga att hon bara har två broddar på varje hov och det finns inga hål att stoppa in mer broddar i. men det gick bra och hon var fin:) aja, nu så ska jag kolla lite på Let´s Dance och tjocka mig lite.


Elsa med Lords mössa, Lite stor... hööm:



           Sötnos<3


Kram Ida<3

snart frisk...

Känner mig bättre nu men inte helt frisk. Har varit på mamma och pappas firma och pluggat och kollat på Andra avenyn och vi ska nog vara här ett tag till. ska träna på allt svårt i spanskan. asså jag suger värkligen. kmr nog att ha massor av fel på provet. 
I dag så är det typ snöstorm ute. ser skit kallt ut men det är typ bara -2 fast det blir ju mkt kallare när det blåser. Får se hur jag gör med ridningen men inne kmr det i alla fall att bli. I morrn så ska försöka att gå till skolan. Jobbigt bara att det är sånt här väder. Kmr typ att blåsa bort:P På pappas jobbdata så har han alla filmer från när jag hade Fighter ett tag och från lite provridningar så jag har lagt in den på den här datan så ni får se som i kväll. Blev ett kort litet inlägg men jag måste fortsätta att plugga.   


Lisa, jag och moa i sommras, längtar till sommarn!


Jag på Grankanaria

Sjuk...

Sitter här hemma och har tråkigt. Övar inför Spanska provet också. Kmr nog att få IG! Suger verkligen i Spanska, fattar typ inget. Det är ju prov på allt det vi har gjort på höstterminen och tror ni att man kmr i håg det elr? Är i alla fall sjuk som ni kanske har märkt i rubriken. Är så himla tråkigt att ligga hemma i sängen och kolla på TV och vara jätte trött fast man inte kan sova. Många tror typ att amen asså hon är sjuk, nu så får hon slippa plugga och ligga hemma och ha det skönt, eller hur. I dag så var ju Farmor i stallet. Det hade väl gått bra bara att hon hade typ kickat när hon hade gått med henne. Hon är ju så himla pigg nu när det är kallt och hon blir ju ännu piggare när hon bara får stå i en sjuk hage och knappt kan röra på sig. Cornelia kanske kunde rida Elsan i morrn och jag fortfarande är dålig. Har ingen ork att skriva nått mera. Ska ta en macka och sen gå och lägga mig. Är så himla trött men jag vet att jag aldrig kmr att kunna somna.



En bild från i sommras



Kram Ida<3


Blogg paus...

Heejsan. Jag har verkligen inte hunnit och orkat blogga men nu så ska jag försöka att hinna. Har gjort massor men orkar ju inte berätta allt men i går så sov Cornis över hos mig till i dag. Hon skulle hålla lektion för en tjej så vi åkte till stallet kl 14. Innan så åkte vi skridskor på isen. Var väl kul. pappa drog oss och cornis typ fastnade i ett hål så hon flög fram. Haha!!Red Elsan i ridhuset i dag. Är jätte nöjd med ridningen i dag. Det gick jätte bra och hon har blivigt mkt mjukare än i början. Hon var ganska pigg så fick hålla lite i munnen. I morrn så är det skola men inget stallet. Farmor ska komma dit som vanligt så får elsa ta det lite lugnt. hon var jätte snäll att ha och göra med i dag. Stod typ och njöt när jag masserade henne. 
Stina har gjort en jätte fin header till mig, tack så mkt<3 

 
 En spricka i isen under vår brygga.


Man ser växterna under isen


                                           <3



                                <3


                    Älskar dig äskling<33

Kram Ida<3

Svenskan klar:)

Äntligen så är jag klar med min svenska sak Har hållt på med den jätte länge men nu när jag är klar med det så kmr väl alla läxor att börja på riktigt. Skolan i dag var skön. Vi gick bara till elva och det var jätte skönt. Kom till stallet vid typ halv 12 och började att mocka. sen så gick jag med Isabelle upp till ponnysarna och hjälpte henne där. Sen så red jag Elsan medans hon red Pinokkio. Elsa var jätte snäll fast det var hundar som sprang och lät utanför ridhuset<3 Sen vid 3 så följde jag med Isabelle till Årsta Runsten för hon skulle träna med Rathaplan för hennes tränare Mads. Jag var lite hästhållare och hundvakt. Det var roligt men Tim gnällde jätte mkt och blev typ helt galen när han fick syn på Isabelle och började sprattla. Nu så ska jag gå och lägga mig. I morrn så ska jag få börja trava:) Ska bli jätte kul. 


                                                                                                                                                                            


Rathaplan


Rathaplan och Isabelle




Excelsa från provridningen



   


Första dagen i hagen, dan efter hon hade kommit till oss<3

 Kram Ida<3

Byte....

ska snar sova. Kom nys hem från stallet. Pappa skulle jobba senare i dag så Isabelle fick gå med mig istället. Som betalning/byte eller vad man nu säger så skulle jag rida Fabiëne men jag tycker ju bara att det är kul:P Med Elsan så gick det bra, vi red upp till det andra utestallet där uppe och hon har ju inte varit där uppe på lite mer än en månad så det fanns mkt att kolla på. Se så var det typ värsta trafiken. Jag red Fabiëne barbacka och bara skrittade, det gick bra och det var roligt, som det alltid är att rida henne. Som tur var så var jag ensam i ridhuset så det blev ju inte lika vingligt som vanligt.
Nu så ska jag sova och i morrn så slutar jag efter Lunch!:) Isabelle skulle hjälpa mig att frisera henne lite om hon han så det blir fint.
Nu så ska jag sova, hösr i morrn.



Fabiëne




En bild på min morbrors frus 3 åriga c ponny hingst, jätte söt

Kram Ida<3


Excelsa

heejsan. skola i dag igen, det kändes som om dagen gick ganska fort. helt plötsligt så slutade vi, hehe. kanske överdriver lite:P På torsdag så går vi bara halvdag. Skönt!

Ridningen i dag kändes inte så bra. Elller asså hon vra ju snäll och så men det blev så mörkt fort så jag red i ridhuset och det var jätte mkt folk så det kändes inte som jag fick någon plats och sen så hade jag inte koll på tiden så jag fick typ värsta paniken och satt av för det kändes som jag hade ridigt mkt längre än 20 minuter och jag hade för mig det men jag hade nog inte dt. Så jag tyckte inte att det kändes så kul för jag blev bara på dåligt humör och så. Eftersom jag bara går halvdag på Torsdag så tänkte jag passa på att frissera henne då när jag har mkt tid. Jag ska fixa manen, hovarna, hovskägget och hennes skägg under huvudet. Nu så ska jag följa med mamma och pappa till ridskolan för dom ska rida där. Ska mäst sitta i värmen och plugga lite. Blev ett litt kort inlägg nu men hinner inte mer och så. känner mig på lite bättre humör så ska fråga om jag kan få pussa lite på Elsan och kanske stanna kvar lite i stallet. :)



Kram Ida<3


Grillkorv med potatismos?

Nu har jag tagit en paus i pluggandet. Man blir så himla trött av att jobba. Har engelsaka, NO och svenska. Är snart klar. puhhh, orkar verkligen inte jobba mer men jag måste ju.
Skolan i dag var väl rätt okej. Vi inte så jobbiga lektioner. Vi hade träslöjd och vi ska typ göra några pallar. Det är inte det roligaste men dom blir väl fina sen när dom är klara. Det är bara det att jag ligger ganska långt bak. Ganska många ligger på steg 3 och jag är nyss klar med steg 1, hehe. Maten i dag var ganska god men när jag läste på matlistan "Grillkorv med potatismos" tänkte jag liksom ussh vad äkligt men jag tyckte typ att det var as gott och tog typ 3 portioner. hehe:P

Ridningen i dag gick bra:) Nu när jag bara skrittar Elsan lite och så, så tycker jag att det är jätte kul. Vill typ inte sittta av. Red henne i lite låg form på nästa helt långa tyglar och hon tog bettet fint.Älskar min lilla söötnos, hon är så himla snäll. Man märker vad stel hon är nu när jag inte har ridigt på länge. Så här stel var hon typ när jag fick henne. Hon var ganska pigg men ett tag så skändes hon nästan lite seg och jag fick trycka på henne lite. Älskar min lilla söötnos, hon är så himla snäll.

Aja, nu så ska jag kolla på Familjen annorlunda och plugga klart:)






utan dig vore jag ingenting, du lyser upp min vardag. Jag älskar dig♥

 

 Kram Ida<3


Trött på godis:P

Har jätte ont i magen. Jag har ätit alldeles för mycket godis och massa gott. Vi var ju på mingel sak hos Gunilla och Ellinor ju. Det var roligt:) Jag och amanda typ tjockis åt av Ellinors pepparkaks hus. Det var jätte gott! ångrar nog lite att jag åt så mkt, hehe:P 
 
I dag så red ju ut Elsan på den lilla vägen. Det var jätte skönt att rida i dag, det var liksom inta alls kallt, typ -5 och det små snöade lite. Både jag och Elsan tyckte nog att det var kul och lite mysigt. Hon var jätte snäll och lugn:) Ska nog försöka rida ute i morrn me innan det blir mörkt ute. Hennes nya fleece täcke eller ull blev det men i alla fall, det var det jätte snyggt och det passade också. Nu så ska jag duscha och sen sova. Skola i morrn ju. Har värkligen ingen ork men man måste ju. Jag kmr säkert att vara jätte trött i morrn. Vet nån om nått bra ridläger?



Elsas nya täcke:) fin va?


                                      <3


Kram Ida<3


......

har nyss kollat klart på min film jag köpte i dag, St Trinians. Den var skit bra, vill nästan se den igen. längtar tills i morrn när jag ska få rida Elsan igen. Hoppas att hon blir lite lugnare i morrn. Innan stallet ska vi ju åka och handla ett sånt dära fleece som man har över sadeln utan maggjordar. Det var bara ett kort inlägg nu innan jag ska sova. I morrn så ska vi på typ nån mingel sak hos Gunilla och Ellinor i stallet. KulKul:) aja nu måsta jag sova,  i morrn ska jag rida lite och åka skridskor på sjön om jag hinner.





God Natt Kram Ida<3

............

Heejsan:) Ridningen i dag gick väl ganska bra. På väg ut till ridhuset så tyckte Elsan att det var kallt, hon stod typ och darra och för att få av med lite energi så stegrade hon sig och skuttade runt. Även hade vi 2 skritt täcken men när när vi la på ett fleece täcke så blev hon lugn och slutade att darra. Jag var tvungen att knyta ihop maggjordarna för vi har inte ett fleece utan så det var ju lite knepigt när jag red för maggjordarna kunde ju fastna i foten, men det gick bra.ska handla ett fleece utan i morrn. det var roligt att rida i dag me. var bara på lite dåligt humör och det var jag hela dan men sen när jag och cornis skrittade ut på Pinokkio och Bucke så blev jag på bättre humör. det var jätte mysigt, det var mörkt men snön gjorde det fint och det var bara mysigt. vet inte riktigt vad jag ska skriva om men ska nog bara ta det lugnt nu resten av kvällen. hoppas att jag är på bättre humör i morrn.


En liten fläta i Elsans svans


Tim, Isabelle och Cornis lilla Hundvalp. en Dvärgpincher.


Kram Ida<3



Excelsa min ros<3

I dag började vi skolan. känns ganska surt men vad gör man. dagen i dag var ganska slapp så jag ska inte klaga så mkt över dagen. vår nya schema är i alla fall mkt bättre än det gamla. vi slutar mkt tidigare, speciellt skönt nu när jag ska börja rida i gång Elsa för då kan jag rida utomhus mera innan det blir mörkt.
 
I dag så red jag ju Elsan för fösta gången, var jätte kul! hon var ganska pigg men det gick bra. Hon blev bara lite rädd och sprang i väg lite en gång. men efter jag har haft Elsa och efter Isabelles dressyrläger så tycker jag inte att det gör något om dom blir rädda och springer iväg. asså jag har fått mkt bättre självförtroende. Jag red på långa tyglar i 20 minuter efter som hon vaccinerades i går men hon kändes inte sjuk eller nått. tänkte låta henne slicka på min klubba lite men hon ville ju bara bita i den och det var tuggumi i den så det blev ju inte så lyckat men tänkte ta med ngt annat gott till henne i morrn. hehe. I morrn så ska jag skritta lite på den lilla vägen tror jag, får så hur det gå

har nyss kollat klar på Min stora Grekiska semester. I början så var den lite trög men sen så var det jätte bra. ska tvätta bort sminket och sen lägga mig men nästan allt smink har nog runnit bort under filmen, hehe var lite sorgligt.

 
                             älskling<33







Du betyder så mkt, jag älskar dig♥


excelsa

äntligen så är det lite varmare ute. asså så fort det blir varmare än 10- så tycker man att det blir jättevarmt och typ svettas. det har ju varit mellan 10-16 minus ute och nu så var det liksom bara 5-, och nu så vill jag att snön ska försvinna och att det ska bli varmt och sommar:)
i dag så var vi ju på kliniken med Elsan och hon var helt bra nu!!:D i morrn så ska jag få börja rida henne igen! ska bli skit kul!!!:) har verkligen saknat att rida henne. I morrn ska jag skritta 20 minuter:P hon tyckte att det var jätteroligt att få springa lite i dag specielt när dom på kliniken longerade och skulle trava. hon typ galopperade och sparkade lite åt olika håll:P hehe. det är så skönt för Elsan är så himla snäll och lätt att lasta asså hon bara går rakt in och sen så står hon där. jag kan inte säga att hon lastar sig slälv men hon gör inget motstånd i alla fall men om man bara skulle ställa än transport framför henne utan att hålla i henne så skulle hon nog inte gå in.
 nu så ska jag spela mina hästspel och sen så måste jag läsa:P i morrn så börjar skolan, har verkligen ingen lust men det är ju fredag så det är ju helg sen:)





  hehe, dåliga bilder men har inga bilder på den här datan.


Kram Ida<3

provridna ponnys

innan jag hittade Elsan så letade jag ponny i 1 år.
Här är lite bilder på dom hästar jag provridit under året. på många bilder är det inte jag som rider

vidranas solero


Marabou

Thumbnail                                    ThumbnailFoo fighter<3
                                                                                            
Winnie too                                                                                  
                                                                                               
                                                                                                  
                                                                                                        
ThumbnailFoo Fighter<3
 

                                                   ThumbnailPice of cake              
   Thumbnaillidens mailii              
                                       
Se hela bilden


Little rose                 Thumbnailnexis
                                                                                                            meriell            

        ThumbnailMingla             ThumbnailMona                                    ThumbnailLudvig III

ThumbnailNelly                 Thumbnail Frieda                      ThumbnailRose Perez            ThumbnailQueen of june<33
                                                                                                                                                                 
Thumbnail"Juni"<3                       Några ponnysar jag inte hade bild på:

                                                                    Mathilda,,,,,,,,Killkenny socks,,,,,,,,,,,,
                                                                               Matrix,,,,,,,,,,Bella.

 

ThumbnailOch till slut så blev det Excelsa<33333        ThumbnailElsan<333333                 Thumbnailsöötaste<33
                                                                                                                                                                                             

Foo Fighter hade jag i 2 månader på prov för han hade varit skadad men hans hälta kom tbx så vi fick lämna tbx han<3

Queen of june tänkte vi köpa men hon gick inte igenom besiktningen, en jätte fin ponny<3  

Kram Ida<3                                                                                                                                        


har inga rubriker...

är det ngn mer än jag som tycker att det är kallt ute? det är ju varmare idag än igår men man fryser ändå ihjäl. sen så är det ju skit kallt hemma också så man blir ju inte direkt varmare när man kmr hem.
I dag var jag och stina, mamma och pappa och kollade på Göta Kanal 3. den var sådär. men det var mysigt att äta på Pizza Hut och kolla på bio men det var sjukt mycket folk där och extremt långa köer. pappa somnade på fimlen, hehe, typiskt pappa. och sen när vi var på väg hem så höll han på att somna så mamma satt på hög dunk musik, hehe. som tur var så somna han inte då.

I dag gick jag 20 min i ridhuset med Elsan medans mamma och pappa stod och dansade till ngn musik på radion.(Pinsamma föreldrar)men som tur var det ingen annan i ridhuset då, hehe:P I morrn ska vi in till kliniken igen. hoppas att hon är bra nu, vill värkligen det nu, eller asså jag har ju alltid velat att hon ska vara frisk men nu så har hon varit skadad i 1 månad och det här är ju 3:e gången vi ska in. Cornis ska följa med också. ngt kul i alla fall. men jag tycker faktiskt att det inte är hemskt att vara där utom när hon är skadad men annars så är det inget jobbigt.
Juste, i förr går så slingade jag mitt hår. det syns knappt för att första gången så ska man typ inte slinga så mycket eller asså inte så ljust men nästa gång ska jag i alla fall göra det blindare fast man ser ju lite skillnad om man tänker på det. 
Stina sov hos mig igår också, jag var så himla trött, somnade typ hela tiden men det kanske inte är så konstigt när jag har gått och lagt mig rätt sent och sen gått upp typ 7-8 . lite trött blir man ju. vet inte vad jag ska skriva för några rubriker, skriv gärna lite tips.

nu så ska jag spela mitt häst spel och kolla på Guds tre flickor och sen blire nog sova. är as trött. 




Kram Ida<3

.......

Förlåt för dålig uppdratering men har värkligen inte haft tid. lite kort om vad jag har gjort da. I Lördags så började dressyrkursen/lägret med Isabelle. det var kul. jag fick rida Fabëne och det gick väl ganska bra. men eftersom hon är 5 år och inriden sent så är det ju lite vingligt och krongligt men jag gillar att rida henne. sen så sov jag, cornis och amanda över hos tvillingarna. det var kul:P vi kollade på någon spännande film, kmr inte riktigt ihåg vad den heter men den var bra. sen på morgonen så hade vi lovat att hjäpa isabelle med utsläppet så vi var tvungna att gå upp typ 7, var så himla trött och sen så var typ Isabelle 30 min sen, hehe:P på söndagen så skulle jag rida Fabiëne igen men hon hade jätte ont i ryggen så det blev inget med henne men jag fick rida Oktas lite (Isabelles mammas häst). det var kul men han är stor häst så lite annorlunda är det ju. vi sov över i stallet också. kulkul var det. sen i går så hade vi lite cavaletti och små skutt. eftersom Fabiëne hade ont i ryggen fick jag låna Oktas då med, det var kul. jag, amanda, cornis och ellinor bestämde oss för att sova i stallet en natt till, isabelle var också med, läskigt utan henne, hehe:P i dag fick jag rida bucke, det var jätte kul!:P så himla kul med en så himla ruttinerad dressyrponny. aja, tråkigt innlägg kanske men i morrn kmr det bättre. och mycket bilder.


Elsan för ett tag sen<3


Bucke med cornis i ridsport



Fabiëne



Bucke igen, viss är han sööt



isabelle men sin häst aristokrat pan


isabelle.
Tack till världens bäst tränare för att lägret blev så bra!

Kram Ida<3


lite bilder:)



Lampan utanför stallet


Söötnos<3







det var några mer bilder från idag och igår

Kram Ida<3

........

nyårsafton igår, var kul! hade bara jätte ont i magen, asså det känndes som om det var någon som klämde på min magsäck:P det var jätte fina raketer och hela himlen lös upp. vi spelade mina häst dataspel typ hela kvällen. skit kul spel fast jag mäst kollade på. har hållit på med dom typ hela dan i dag också. tyckte faktiskt att dom var lite svåra fast det var från 3+. hehe:P känns som jag har blivigt värsta datanörden nu, har suttit har och spelat sen 16. hehe, lite nörd va? 

Idag gick vi 20 minuter. elsan var ganska lung eller som vanligt kan man väl säga.hon hade nog varit ganska närvös i natt för det var bajs på hela väggen som diarré. men som tur var så offrade mamma sig att torka bort det medans jag pyssla om söötnosen. älskar värkligen när man klappar henne på ansiktet, står typ och sover,sweet<3
kom nyss hem från nattningen. I morrn är det läger i stallet. jag ska få variera lite mellan bucke och Fabiën men i morrn ska jag få ha Fabiën!:) ska bli jätte kul.

Nu ska jag, mamma och pappa kolla på Marlie och jag, typ 3 gången för mig.




Elsan söötnos<333



Hahaha!:P







Natten ikväll.


Fler bilder får ni sen i kväll efter filmen.

Kram Ida<3




RSS 2.0